Кожата играе важна роля в защитата ни от външни влияния. Затова

...
Кожата играе важна роля в защитата ни от външни влияния. Затова
Коментари Харесай

Грижа за кожата: Как да съхраните младостта си

Кожата   играе значима роля в отбраната ни от външни въздействия . Затова е от значително значение да се грижим за нея вярно , изключително когато става въпрос за излагане на слънце . Ето и някои от най-съществените аспекти на грижата за кожата и за какво слънцезащитният крем е толкоз значим .

 enlightened Първо и най-важно , слънцето е източник на ултравиолетови лъчи (UV лъчи), които могат да причинят съществени увреждания на кожата . Дълготрайното излагане на слънце без подобаваща отбрана може да докара до слънчеви изгаряния , прибързано стареене на кожата и даже рак на кожата .

Ние непрекъснато сме изложени на нездравословното деяние на слънчевите лъчи.

 yes  Затова е от значително значение да използваме слънцезащитен крем , който да ни защищити от нездравословните UV лъчи.  Независимо дали е мрачна зима или слънчево лято.

Слънцезащитният крем е артикул , който съдържа специфични съставки , предопределени да ни предпазят от UV лъчите.

Да се резервира младостта на кожата по-дълго в действителност не е по никакъв начин мъчно и би трябвало да е грижа за всеки, без значение от пол и възраст. Или както споделя Ерно Ласло, фамозният американски кожен лекар и създател на Института Ерн Ласло – „ Красивата кожа изисква ангажираност, а не знамение. “

Подходяща козметика

За да запазите кожата си млада , евентуално ще е нужно да развържете малко кесийката си. Качествената козметика нормално е много по-скъпа, само че и здравето на кожата ви не е маловажно. Наблягайте на натуралните артикули, както и следете те да дават отговор на вида на кожата ви. Използвайте постоянно ексфолиант и крем за лице(както дневен, по този начин и нощен), почиствайте всевъзможни следи от грим и най-малко един път седмично нанасяйте маска върху лицето си. Има редица предписания по какъв начин можете да си приготвите и домашна козметика, изключително в случай че разполагате с натурални артикули.

Хранителни добавки за млада кожа

 Добавки за млада кожа

В комерсиалната мрежа се оферират най-разнообразни хранителни добавки, които се грижат за здравето на кожата. Отново наблягайте на натуралните артикули и спазвайте прецизно упътването за използването им.

Хранителен режим за младост

Чували сте приказката, че здравето идва от вътрешната страна, което важи и за кожата ви. Избягвайте прекомерно солените и сладките храни, пърженото, панираното и всичко, което попада в категорията „ джънк фуд “. Освен че ще съхраните младостта на кожата си , ще избегнете и риска от качване на ненужни килограми.

Съобразяване с климатичните фактори

Слънце, мраз и вятър крият опасности за здравето на кожата ви. Добре е човек да има прелестен непрозрачен загар, само че не забравяйте да употребявате слънцезащитни артикули постоянно когато сметнете, че ще излагате кожата си за по-дълъг интервал от време на слънце. При мраз и вятър не излизайте на открито без да сте нанесли подобаващия хидратиращ крем. Така ще запазите кожата си млада дълго .

Избягване на нездравословни за общото ни здраве привички

 Как да запазим кожата си млада

Тютюнопушенето и алкохолът са нездравословни освен за белия и черния ни дроб, както сме привикнали да мислим. Те са пагубни и за външния ни тип. Злоупотребата с тях води до загуба на естествената разтегливост на кожата ни и до преждевременното ѝ състаряване. Няма нищо неприятно в това да изпиете чаша вино или някоя и друга бира, нито пък да запалите една цигара. Но прекаляването състарява кожата.

Но не забравяйте, че едно е чаша вино и напълно друго цяла бутилка, както и че една цигара няма нищо общо с цяла кутия. И тютюнопушенето и алкохолът водят до взаимозависимост, потвърдено е. Излишно е да разясняваме, че същото важи и за опиатите, както и при предозиране с някои лекарства. Колкото и здравословно да се храните и да употребявате най-скъпата и качествена козметика, гореизброените нездравословни привички ще ви изиграят не просто неприятна смешка, само че ще съсипят както здравето ви, по този начин и кожата ви.

dariknews.bg/ezine.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР